Emziren Anne: Tası Tarağı Toplayın, Taşınıyoruz!

Mart 27, 2015

Tası Tarağı Toplayın, Taşınıyoruz!

-Yahu sen kaç sene emzireceksin?

-Vallahi hedef 2 sene. İşte kısmet, o arada 2. ye karar verirsek onu da emzirmek istiyorum. Aşağı yukarı bir 5-6 sene sürebilir emzirmeyle vedalaşmam.

-He o zaman 6 sene sonra blogu kapatacak mısın? Yoksa eskidenemzirenanne / artıkemzirmeyenanne mi olacaksın? Yav değiştir şu ismi yav!

Bu şu bloğun kısacık ömründe kim bilir kaç kez yaşadığım bir diyalog. Bu işte bir iş var dedim; yoksa isim tutmadı mı? Acaba uzun vadeli olmaz mı bu isim? diye düşündüm ve 2 saniye sonra fark ettim ki, evet,  ben hep emzirmeyeceğim:)

Bir zamandır bitim kanlandı bitim kanlandı diye yazıyordum zaten. Genel tarzım olarak heyecanla bir işe kalkıp, bir gazla alelacele bir karar vermek istemedim bu sefer. Yoksa "Heh bu isim daha güzel oldu" diyerek kalkıp "şuanemzirenanne" gibi çok akıllıca (!) bir çözüm getirebilirdim yoksa. Ben de yaklaşık 1 ay konuyu şöyle bıraktım suyun üzerine kendi kendine salınsın. Dalgalarla rüzgarla bir gezsin bakalım, sonunda hangi kıyıya yanaşırsa oradan karaya ayak basayım dedim :) Gezinirken beynimde, yazılarımı okudum; kelimelerime bakındım ortaya kim çıkmış diye. Nasıl bir anne olmuşum ben? Bu bloğu izleyen insanlar "Dur bakalım bizim ..... yine ne yazmış?" derken; ben onların neyi oluyorum? Sıfatım nedir?

Aklımda beliren sıfatlar arasında ilk ve en çok içime sinen sıfatı aldım girdim Godaddy'ye. Baktım domain'i boş mu diye; boşmuş. Çok yakın arkadaşlarımdan oluşan bir gruba kamuoyu yoklaması da yaptıktan sonra onlardan da tam puan aldığı için Göksel'le benim gerçekten de emziren bir anneden çok öyle bir anne olduğuna karar verip o domain'i aldık. Hah! Hayatımda ilk defa kendi kendime böyle bir işe girdim. Ben kiiiiim internet sitesi kurmak kim :)

Neyse ki web dünyası yıllar evvel benim gibi kelimelerinden teknolojiye beyninde yer kalmayan ( hadi oradan üçkağıtçı!:) ) insanlar için adım adım bu işler nasıl yapılır anlatan sunumlar, siteler açmış.

Bu uğraşlar da ayrıca bir 2 haftadır devam ediyor. Zaten bunun 10 günü evde tek başına geçti, bildiğiniz gibi. Nasıl travmaysa daha kendime gelemedim.

Şimdi siteyi hazırlıyorum. Kısa zamanda artık tamamen oraya taşınıyorum. Bana daha da yakın, çok yakın bir yerden aldım bu sefer evi; beni bilen çok sevecek orayı. Pek havadar:)

Siz beni Emziren Anne tanıdınız ama hikayelerini okuduğun kadın zaten hep çaylak bir anneydi ;)

2 yorum:

Siz ne dersiniz?