Emziren Anne: Büyüse de Büyümese

Şubat 19, 2015

Büyüse de Büyümese

Anne olarak giderek tuhaflaşıyorum. İsteklerim iyice tutarsızlaştı. Beyaz'ın şovunda eskiden psikopat diye bir karakter vardı. Oxymoronlarla konuşurdu. "Yarış kazanmak istiyorum ama ikinci gelmek istiyorum" gibi şeyler söylerdi. İşte tam onun gibiyim. Psikopat Anne ;) Son moda isteğim bu aralar Murat'ın büyüse de büyümemesi. Hem büyüsün istiyorum hem de büyüdükçe gelişen değişen Murat'a yetişmek zor geliyor, eski oğlumu özlüyorum. "ya tuhaf kadın! Değişim hayattır, bırak değişsin, değişecek tabii ki. Sen sanki hep aynısın!" 

İşte bu büyümeyle beraber Murat'da son değişiklikler mızmızlanma olarak ortaya çıktı. Son 3 haftadır Murat'ta ciddi bir karakter değişimi yaşanıyor. Buna bir kaç farklı açıklama getirebiliriz. 

1- Atak dönemi. Bu yeni moda sanırım. 10yaşında çocuğu olanlar pek haberdar değiller. Daha doğrusu "Yahu bugünlerde pek huysuz bu" olarak tanımlanıyormuş eskiden:) Şimdi bilim insanları ayrıştırmış o huysuzluk dönemlerini ve aslında bebeklerin günahını aldığımızı ortaya koymuşlar.
Meğerse Murat 14.. -19. Haftalar arasındaki "leap of Events" atağından geçiyormuş. Bu atak süresince artık sadece yumuşak geçişleri değil kısa ve tanıdık olayları geçişleri de algılayabilecekmiş efendim. Ama her atak dönemi boyunca biraz sıkıntılı huysuz olabilirmiş. Biraz mı? Sıkıntılı mı? Tamam farkındayım; bilgisayar bile olsa yükleme yaparken ekran donar işleyiş yavaşlar filan ama Murat sağ olsun sadece ekranı kısa süreli dondurmuyor mavi ekran veriyor. 3 haftadır necefli maşrapa çıkıyor Murat'ın ekranında (necef mi? Maşrapa mı? Diyenlerinizi 80 lere davet ediyorum, TRT'nin beyin tokatlayan arıza ekranı görüntüsüydü).

2- Artık 4aylık oldu. Algısı çok açıldı. Kendi başına bırakılarak vakit geçirmesi artık zor. Bunu doktorumdan da duydum maalesef. "Murat'ın algıları çok aktif, muhabbeti dinlemek değil ortak olmak istiyor"muş daaaa "öyle uyandı, emzireyim de halısına bırakayım orada takılsın" yaptırmazmış artık. Poff.. Peki. Demek ki bana yine yemek yok:( Döndük gerisin geri yenidoğan zamanlarına evde sling wrapla dolanmaya. Tek fark Murat 2 yenidoğan kilosunda artık ve benim belim -1
yenidoğan ancak taşır. 

3- Hasta mı acaba? Hayır değil, bir rahat olun.

4- Hımmm siz bunu şımartmışsınız canım. Geçmiş olsun, alışmış. Şimdi 4 aylık çocuk zaten şımarmaz, iletişir en doğal ve dürüst haliyle. Sana bana benzemez yani; mış gibi yapmaz. Zamanı yok, tahammülü yok çünkü onun. Ne isterse, neye ihtiyacı varsa o an bunu sana söyler. Şımarmak bizlere mahsus. He ne yapar? Rutinini korumak ister. Eğer ki rutini kucakta uyumaksa bunu kırmak zordur, evet. Ama sebebi bebeklerin Dr. Evil'in torunu olması değildir. Evet, şok edici bazılarınız için biliyorum ama bebekler aslında hikayedeki kötü kahraman değillerdir, size kumpas kurmazlar. Bellerinde kırbaçla evde volta atıp sizlere ayar vermezler. 

5- Aç bu çocuk, doysa sakinleşir. Yav hee heee...

Benim inancım bunun atak dönemiyle alakalı bir nanelik oluşuydu ve 19.  Haftada saat gibi biteceğiydi ( ay kendime bazen çok gülüyorum;) ). Sanırım kalıcı oldu. Daha aktif ve daha talepkar bir bebeğim var artık, hiç sorun değil. Ben her şeyimle her şeyimin yanındayım zaten. Yeter ki o kabul etsin :)

Ama yakın zamanda uyuma düzenimize yeni bir ayar vermek zorunda kalacağız sanırım. Sadece memede uykuya dalıyor bu atakla beraber. Kalıcı olması durumunda çok sıkıntı yaratacağı için Göksel'le uyku eğitimi vermeye başlamayı düşünüyoruz. Bakalım, eğer başlarsak gün gün yazacağım. Şimdilik bütün psikopat annelere iyi geceler dilemek istiyorum ama güneş de batmasın istiyorum!!! 


10 yorum:

  1. Blog keşfinde rastladım size. iyiki de rastladım. Ben de bloğuma bekliyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Gülşah:; Yine beklerim:) Ben de iade-i ziyarete geliyorum şimdi:)

      Sil
  2. Anneler hep ayni seyler mi yasar?? :)) Evet sanirim cok paraleller var,gelecekte sizde ne olacak cok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Valla filmin sonunu öğrenmeye çalışır gibi bir hava yaratmak istemem ama sen söyle Gamze :) İlerde beni ne bekliyor ? :)

      Sil
  3. tüm annelerin kaderi diyorum gececek diye teselli vermek istiyorum :) sevgiler bende bloguma beklerim ;)

    YanıtlaSil
  4. Takipteyim canım banada beklerim.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Kadınların arasında kalmışım gibi olacak ama bu makalenizi zevk alarak okudum.Devam serisini bekliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mücahit Bey. Bekleriz her zaman kadını erkeği farketmez:)

      Sil
  6. Beğenerek okudum teşekkürler

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?