Emziren Anne: süper güçlerim ve ben:)

Nisan 09, 2014

süper güçlerim ve ben:)

Hamilelikle beraber algılar inanilmaz derecede gelişiyor.  Süper güçlerim oldu resmen!

Mesela önceden en yakın arkadaşım olan sigarayı nasıl bırakacağım hamile kalınca diye kendi kendimi yerken; şimdi bırakın sigara içmeyi, onlarca metreden kokusunu alıp, yıllarca sinir olduğum kadın tepkileri veriyorum. "Ay aÇIk hava ama nedense her yer sigara kokuyor! Biraz insanlar saygılı olsa!" diye kendi kendime söylenirken, hemen ardından yıllarca tanıdığım sevdiğim Esra'ya ihanet etmişim gibi bir hissiyat bir suçluluk çöküyor üstüme.  Sanki bundan 5 ay önce ben karşı safın en ön sıralarında yer alırken,  ayni tutkuyla sigara içebilme özgürlüğü icin methiyeler dizmiyordum!

Eee süper kahraman olmak kolay değil; ciddi fedakarlık gerekiyor! Ve tabii ki yalnızlaşıyorsun:) Diger süper kahraman anneler olmazsa yanında, 5 ay evvelin Esraları sana baya baya yabancI kalıyor. Bununla da kalmayıp, onları satıp karşı safa geçtiğin için içten içe sana bozuluyorlar:)  Sigara ne ki???
Peki ya pis ve pis oldukları kadar lezzetli yemekler?  Bir midye dolma? Bir kokoreç? Ah Peki ya ıslak hamburger??!! Halbuki veda bile edememiştim, ah son bir midye tava yiyeydim! Hadi hala kendini hamile olmayan dostlarının bir parçası sanacak kadar safsın; e hamile olalı 3 ay olmus, göbek yok bir şey yok; kendini onlardan sanman normal. Ama bu gerçek bir tokat gibi iniyor bir cumartesi akşamı dışarı çıkma planı yapıldığında. İnsanlar -tıpkı senin bundan 5 ay önce yaptığın gibi- tuborg satan mekana gitme derdindeyken, sen akşam 10 dan sonra birden bastıracak uykudan nasıl kendini kurtaracağını, gidilecek mekanda hava sıcak dahi olsa sırf sigara dumanına maruz kalmamak için insanları nasıl içerde oturmaya ikna edeceğini ve en çok da herkes çakır keyfe doğru yol alırken su içerek nasıl ayık kafayla o kadar saat oturabileceğini dert ediyorsun:)
Ama neyse ki her şeyi güzel kılan, her şeye rağmen seni halen deli gibi mutlu eden, yolda yürürken yanaklarını ağrıtacak kadar şuursuzca gülümsemene neden olan kişi; 3. kişi :)
Süper kahramansın ya, bütün duyular % 400 performansla çalışıyor ya hesapta, daha 3 ayı yeni devirmişken karnındaki gaz hareketini " ahh hareket etti! Hissettim valla, şimdi oynadı da durdu" diye bütün fizik kurallarına aykırı olmasına rağmen eşini ikna etmeye çalışıyorsun:) Bir akşam daha kahkahayla geçiyor :) Bütün biralari dumanları midyeleri unutuyorsun, sanki hiç yoklardı hiç varolmamışlardı :)

Süper güçlerim var,evet; çünkü içimde süper biri var:)

2 yorum:

  1. Evet her hamile kendini süper görmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla aslı çok değişik bir şey değil aslında yaptığımız. Doğal aksine. Ama hormonlardan mıdır nedir, kafalar bir tuhaf oluyor:)

      Sil

Siz ne dersiniz?