Emziren Anne: Sling Wrap = Hareket Edebilme Özgürlüğü

Ocak 11, 2015

Sling Wrap = Hareket Edebilme Özgürlüğü

Peki ben ne zaman tuvalete gideceğim?

İlk bir iki ay bu sorunun cevabını çok aradım; bir türlü uygun zamanı bulamadım. Yahu hadi gece ve akşam babası evdeyken 2 dakika ona verip ihtiyaç molası verebiliyorum. Ama baba evde yokken ne yapacağız? Hele bir de benim gibi bebeği ağlatmaya kıyamayan taze manyak anneyse söz konusu, gününün 5-6 saatini memede paşalar gibi takılan bebeği sayesinde tuvalete de akşamdan akşama gider (gün içinde içilen 3 litre su + kompostoları, kaynarları, rezene çaylarını saymıyorum), yemeğini de akşamdan akşama yer.  Sabah kahvaltı olarak bir demet önceden yıkanıp temizlenmiş dereotunu başparmakla arkadan itelemek marifetliyle boğazına tıkıştırıp, dolaptan 10-15 zeytini de yanında yeyip, ileriki bir saatte yenmek üzere ocakta yumurta haşlardım. Aah ah çok sihirli günlerdi:)

Tuvalet molası bazen saatlerce veremezdim. Çünkü uyanıkken kucağımdan bırakamadığım gibi uyurken de asla yerine yatıramıyordum. Dolayısıyla bir sling wrap edinmeye karar verdim. Baktım adam benle yapışık yaşamak istiyor; peki dedim o zaman yapışalım:)

Yılların yogisi en yakın arkadaşım canım/cananım "Coğanam" Yelina'm zaten ben hamileyken bana bir sling fotoğrafı göndermiş ve demişti ki "Coğanam, bu benden Murat'a gelecek, sakın alma. Bana da bu yakışırdı:)" dedi. Hemen konuştuk; sling wrap arayışlarımda Boba wrap'ın aradığım marka olduğuna karar verdim ve Türkiye distribütorü Hülya Cinsçiçekçi'nin sitesi www.tuniko.com dan Coğanam siparişi verdi, 3 güne de sling geldi. Aldığım en faydalı hediyelerden biriydi. Özellikle ilk 2 ay elim ayağım oldu. Belki de böbreklerimi kurtardı da haberim yoktu:) Yalan yok; kucağımda Murat bağlıyken tuvalete girdiğim çok oldu. Wrap slinglerin güzelliği bebek anne vücuduna yapışık ve doğal bir pozisyonda durduğu için hem daha sakin, hem daha mutlu oluyor; varsa gazını daha rahat çıkartıyor ve anne de bu arada bir sürü iş hallediyor.


İlk zamanlar Murat o kadar sevmişti ki çoğu zaman dolaşırken uyuyakalıyordu fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere. Daha sonralarında mutfakta beraber iş yapmaya bile başladık:)



İşte tam da bu yüzden bir yenidoğanla yaşamak yada yaşayabilmek için wrap lerden şiddetle tavsiye ederim. İhtiyacınız olan bütün bilgileri Hülya Hanım'ın sitesinde bulabilirsiniz zaten. Hangi tip taşıyıcıya ihtiyacınız olduğunu sitesini inceleyerek bulabilirsiniz. Ben wrap'imle çok mutlu ve mobilim :)


1 yorum:

  1. Ay harika! Güle güle kullanın canlarım! Slingli-yogalı pozlarınızı da bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?